Messi kräver att få lämna!

MrRobot
MrRobot
26/08/2020 09:59
Facebook icon Twitter icon Reddit icon

Messi kräver att få lämna!

Cirkusen i Barcelona fortsätter med den största nyheten inom fotbollsvärlden 2020. Lionel Messi, Barcelonas bäste spelare de senaste 25 åren och som alla förväntade sig att avsluta sin karriär i den katalanska klubben har via brev meddelat klubbpresidenten att han kräver att få lämna klubben. Tidigare rapporter har visat att Messi inte trivs under nuvarande klubbpresidentens struktur och förnedringen mot Bayern senast var ”strået som fick kamelens rygg att brytas”.

Enligt uppgifter skall det finns en klausul i Messis kontrakt som gör det möjligt för honom att lämna gratis efter säsongens slut, senast 30:e juni. På grund av Corona-viruset så förlängdes säsongen och klubben hävdar att en utköpsklausul på ca 7 miljarder kronor gäller vi en eventuell övergång till en annan klubb. En tvist är att vänta om båda parterna väljer att fortsätta,

Men vill verkligen Barcas Kung verkligen lämna klubben eller är det bara ett sätt at visa katalanerna att de får välja mellan klubbpresidenten eller honom?

Om Messi skulle lämna så finns det åtminstone 2 intressanta alternativ, PSG samt Manchester City. En återföring med sin gamla tränare Pep Gardiola i Man City är ganska trolig även om det endast skulle röra sig om ett tvåårskontrakt.

Även Inter skulle möjligen ha de finansiella musklerna som skulle kunna övertyga Messia att ansluta.

Dock är det mest troliga att Messi stannar i klubben samtidigt som klubbpresidenten, Josef Maria Bartomeu, väljer