Elias Pettersson hånades, slog tillbaka i natt!

MrRobot
MrRobot
26/08/2020 10:23
Facebook icon Twitter icon Reddit icon

Elias Pettersson hånades, slog tillbaka i natt!

I den första kvartsfinalen mellan Vegas Golden Knights och Vancouver Canucks hånades den unga svenska stjärnan av motståndarna. Vid flertalet gånger häcklades och hånades zvensken när han passerade Vegas bås och riddarna skrek saker som ”Där åker du, din lilla skvätt” och mycket annat som inte passar det skriva ordet.

Men i natt kom repliken! Den svenska stjärnan ledde Vancouver till en 5-2 seger med ett mål och två assist.

- Det råder inga tvivel om att Elias är en av superstjärnorna i ligan nu, skrek NBC-kommentatorn Pierre McGuire under matchen.

Det var en stor skillnad på Canucks i nattens möte och riddarna ångrade nog att de retat upp Elias då han i första perioden assisterade till två mål och avslutade den andra perioden med en lysande solouppvisning. Direkt efter tekning i offensiv zon och på passning från lagkamraten Alex Edler, vände medelpadingen bort Robin Lehner i Vegas kasse med ett par minst sagt snygga finter och la in pucken i öppet mål.

Jacob Markström fick även han revansch i målvaktskampen med Vegas Robin Lehner. Jacob motade totalt 38 skott och var magnifik.

Nästa match i den just nu oavgjorda serien spelas natten till fredagen. Frågan är om riddarna har lärt sig att inte reta upp Elisa eller om de gör ett nytt försök att få honom ur balans.