sv flag

Mikael Lustig utfryst i Gent!

MrRobot
MrRobot
25/08/2020 10:11
Facebook icon Twitter icon Reddit icon


Mikael Lustig utfryst i Gent!

Landslagsspelaren Mikael Lustig som har två år kvar på kontraktet fick inte vara med på lagfotot. Han har tagits bort från spelarpresentationerna, saknas på lagfotot och tvingas träna med reservlaget.

Sedan en tid tillbaka har det varit tydligt att Lustig inte tillhör framtidsplanerna trots att klubben värvade honom så sent som förra sommaren och signerade ett för Lustig, lukrativt treårskontrakt.

Under sommaren värvade Gent Jordan Botaka, högerkanstspelare samt Nurio Fortuna, högerback och har dessutom låtit Alessio Castro-Montes spela högerback i ligainledningen. Lustig har tidigare fått klara besked från klubben och tränaren att han inte är önskvärd via ord och nu alltså via konkreta handlingar från klubben.

-Sådant är livet för en fotbollsspelare säger klubbdirektör Michel Louwagie. - Imorgon kan det vara annorlunda, fortsätter han.

Det kan det sannerligen vara då den danska tränaren Jess Thorup som tagit beslut om Lustig framtid i klubben har fått sparken efter tre raka förluster i ligainledningen för Gent som slutade på en andraplats i ligan förra säsongen. Kanske får Lustig chansen under nya tränaren, rumänen Laszlo Bölöni.

AIK samt Malmö FF har tidigare uppgetts varit intresserade av Lustig men det svenska transferfönstret stänger redan under tisdagen.